Kyparn?En riktig träningsdag har jag haft tillsammans med Hanna idag, vi möttes vid ett-tiden här i Viksjö, cyklade med hennes pappa in till stan (två och en halv mil ungefär) och hans jobb, gick i korridorer under Drottninggatan och till hennes pappas jobbs gym. Där tränade vi i 45 minuter ungefär innan vi duschade, köpte wraps till lunch/middag och åt glass i Vasaparken medan vi tittade på strippande pojkar som inte kunde spela fotboll alls. Sedan satt vi ett tag på ett litet café och diskuterade allt möjligt innan vi cyklade hem igen, de där två och en halv milen var mycket längre på vägen tillbaka...

Och nu kom Hanna hit och vi ska bara försöka få bort tröttheten i benen...


I pray for a second chance


Jag har inget emot att vara hemma, jag har saknat att kunna prata med mina vänner när jag vill, men det känns inte som att jag har mycket att komma hem till... Den enda personen jag orkar och träffa nu är långt-åt-helvete-bulgarien och dessutom blir jag inte klok på mig själv.


Någon dag snart när jag är lite mer positiv ska jag skriva mer om mina upplevelser i Finland, men under tiden får bilderna tala.Jag älskar den där hammocken.


(Felix & Felicia, något av det sötaste jag sett)En väldigt liten del av min stora släkt
En av bandmedlemmarna som spelade på bröllopet, de var riktigt bra!
Kanske inte kusiner på riktigt (pappas kusin) men roligt hade vi! Och förhoppningsvis
ses vi i september.


Farmor, mamma, pappa, faster, Patrik, farfar.

Far,far away

Skor som hamnade på min hylla idag, jag har gått och tittat på dem i flera månader och nu var det rea på dem, otroliga 99 kr(!!) så jag köpte dem. (Även shortsen på bild nummer 2 är nya.)
Tyvärr kommer jag inte ha användning för dem på ett tag, åker till Finland imorgon och kommer vara borta tills den 28 juli så det blir nästan 10 dagar som jag är borta. Båten går vid halv åtta imorgon bitti, så jag ska väl försöka sova snart.
Hoppas ni har en underbar vecka medan jag träffar okända släktingar, går på bröllop och läser Harry Potter i hammocken.
Pussen

Klockan är 02.12 och här sitter jag.Igår natt vid den här tiden satt jag och runt 900 andra förväntansfulla Harry Potterfans och var mer än halvvägs genom filmen, som för övrigt var...tja, den var rolig men besvikelsen över de sista scenerna var stor. Ingen begravning, ingen riktigt fight på slottet, ingenting... Njä. Men å andra sidan hade de fått med mycket mer romantik i den här filmen, och mycket mer humor!
"That's life I suppose...you go along, and then suddenly...puff!"
Så går det alltså till när man dör. Puff.

Harry/Ginny scenen var tyvärr också en liten besvikelse, det skulle ju vara massor av människor runt dem, det skulle vara efter quidditchmatchen och Harry skulle kyssa Ginny, inte tvärtom. Men de var väldigt söta genom hela filmen, matade varandra med små pajer och liknande, väldigt gulligt!

Filmen var slut runt halv tre och det var bara att gå iväg till nattbussen, för att läsa vidare om våra äventyr på väg hem, klicka här (Marikas blogg). Vi kom hem till Karin strax efter fyra och efter en knäckebrödsmacka var det väldigt skönt att få sova bort resten av dagen!

(Foto:
 Bild 1: Jag
Bild 2: Anna T.S
Bild 3: Jag
Bild 4: Marika)Harry Potter and the Half Blood Prince

IKVÄLL SMÄLLER DET!

Vi går emot alla de som ska på Britneys konsert ikväll och går på smygpremiären av Harry Potter och Halvblodsprinsen, klockan 23.59 på Rigoletto går den och om jag inte har fel är vi ett gäng på ungefär 15 personer som åker in för att se den. Jag har nog rätt höga förväntningar på filmen, jag har tyckt att de flesta andra har varit rätt okej (åtminstone trean och fyran) men den här bara måste bli bra, det händer så mycket saker. Jag personligen ser fram emot Harry/Ginny scenen
en hel del, det har jag gjort sen jag läste om den. Och jag som inte sett alla trailers mm för att jag inte velat förstöra nöjet
nu när det väl är dags har ingen aning om hur det kommer se ut då Harry och Dumbledore ska hämta horrokruxen, så där hoppas jag att mina förväntningar överträffas. Det ska bli så himla roligt!

Är man nörd så är man.

I'll be there for you through it all even if saving you sends me to heaven
11/7 2009

12/7 2009
(Sista bilden är bara för nostalgins skull. Jag saknar IESJ massor. Tack för en fin helg flickor <3 )Och GRATTIS till min knäppa faster som fyller år idag! (Igår)

Strawberry dreamsJag har velat ha jordgubbar i flera dagar, och idag, äntligen, fick jag det. Dessutom avnjöts de i sällskap med min fina Johanna och hennes mamma, vi konstaterade att de inte varit hemma hos oss sedan vintern 2004. Åtminstone inte såhär, officiellt, jag har ju träffat Johanna rätt så ofta sedan dess. Men, tillbaka till poängen. Vi satt i två timmar och åt jordgubbar (!) med glass och skvallrade om viktigt och oviktigt. Perfekt med tanke på att regnet smattrat mot fönstrena hela dagen, jag känner verkligen att jag inte får någonting gjort när vädret är så här hemskt. Igår gjorde jag inte mycket annat utom att åka vilse i Rotebro, tog en promenad med min kära lilla bror på kvällen vilket resulterade i enorma skavsår, men utöver det...ingenting.

Fotograferade lite innan besöket idag, det märks att jordgubbar är det jag älskar mest just nu.© 


(Mitt sociala liv är på väg mot en plågsam död. Ring mig!)Lost in Rotebro, baby

Det kan gå åt helvete om man stiger av bussen en hållplats för tidigt.
Men det kan gå ganska bra till slut, om man har roligt sällskap.
 


 


Resan till skolan kommer bli rolig.

I två delarCome back home to me
Because my life just isn't
What it used to be
Without you here
And it kills me just to see
That a part of me is gone
Efter en dag i ensamhet.

Hittade en liten undersökning för bokmalar på Ema's blogg (som jag smygläser lite då och då)  och tänkte att jag lika gärna kan göra det då jag aldrig verkar få några andra bra ord ur mig i alla fall.


Senast köpta inbundna bok
Om jag inte minns fel var det Jan Guillos "Men inte om det gäller din dotter", till mormor när hon fyllde år.
Senast köpta pocketbok
Oj...det är nog Breaking Dawn, jag köper ganska sällan böcker, lånar oftare av kompisar. Dock fick jag ju hela Harry Potter serien på engelska när jag fyllde år, i pocketform.
Favoritgenre
Ingen aning... Trovärdiga, inte nödvändigtvis på det sättet att det skulle kunna utspela sig nedanför mitt fönster, men så att man kan bli lurad att tro på det (Harry Potter, till exempel. Jag vet att det aldrig skulle hända, ändå tror jag på vartenda ord i böckerna.).
Ultimata längden på en bok
Så länge boken är riktigt bra spelar längden ingen roll, tycker det kan bli lite tråkigt med för korta böcker, de tar slut så fort, men en bok måste verkligen ha något att berätta om den ska vara över 500 sidor.
Favoritbokhandel
Har nog ingen med tanke på att samma böcker finns över allt, men bibliotek är ju en kategori för sig. Jag gillar bokhandlar med stort utbud, för även om jag själv inte är intresserad av att läsa om bildelar och dinosaurier så är ju andra det.
Favoritbibliotek
Har jag nog inget, men jag tyckte om Viksjö bibliotek när jag var liten, för där fanns massor av kuddar, roliga böcker och djup tystnad, men nu har jag inte varit där på jättelänge.
Favoritplats att läsa, i hemmet
På balkongen, i min säng, vid matbordet... Jag läser överallt.
Favoritplats att läsa, utanför hemmet
I parken några gator upp, där är det även utmärkt att sitta och skriva!
Fem författare som du alltid köper i inbundet format
Har jag nog inga, formatet spelar inte så stor roll.
Bästa lässnackset
Något som inte är kladdigt; det är inte så fint med fingeravtryck både i och på boken.
Bästa bakgrundsljudet vid läsning
Om jag verkligen dras in i en bok så hör jag inte ljuden omkring mig, så jag kan inte säga att det spelar så stor roll för min del.
När på dygnet läser du helst
Sena nätter när man inte borde läsa, och på dagarna medan man ligger och njuter av solen.
Bästa bakfylleläsningen
Har jag hittills inte provat på, men jag kan tänka mig något lagom okomplicerat.
Bästa kollektivtraffikläsningen
Enda gången jag läser när jag åker buss eller liknande är City eller Metro, utom när jag höll på med The Twilight Saga, så jag får väl säga någon av dem. Roligast är att läsa horoskopen högt om man har sällskap och skratta åt hur mycket de stämmer eller inte stämmer.

TorkaTorkan utanför mitt hus är över, det regnar nu igen, men idétorkan verkar det inte finnas något slut på. Insåg precis att de senaste...10 (?) inläggen bestått av bilder, videor, låttexter och någon ynka rad text. Kan bero på att jag inte har mycket att skriva om, det enda jag gör på dagarna är att träffa fina vänner, sola om vädret tillåter och slappna av. Kvällarna spenderas också oftast ute någonstans och det känns så värdelöst att berätta i detalj vad jag gjort varje dag, det är inte särskilt intressant i längden. Det skulle också kunna bero på att det är svårt att finna inspiration när man inte mår helt och hållet bra, jag skriver så lite att det nästan är löjligt nu för tiden (jag som knappt kunde sluta förr), jag vet inte hur jag ska formulera mig.
 Så det kanske får fortsätta bli bilder ett tag till, tills jag vet vad jag vill säga. Men jag finns, jag tänker och jag försöker hitta tillbaka till min inspirationskälla, den sprang ifrån mig, men jag ska jaga den tills jag hittat tillbaka, jag lovar.090702


(
Patricia och det här gjorde min dag)

Stay up 'til 4 in the morning and the tears are pouring.
 


 Looking so innocent
I might believe you if I didn't know
Could'a loved you all my life
If you hadn't left me waiting in the cold
And you got your share of secrets
And I'm tired of being last to know
And now you're asking me to listen
Cuz its worked each time before

But you don't have to call anymore
I won't pick up the phone
This is the last straw
Don't want to hurt anymore
And you can tell me that you're sorry
But I don't believe you baby like I did before
You're not sorry.

foto: Risquillo @ Flickr

RSS 2.0