För det är ju inte varje dag du fyller tonåring

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLEBROR!

280409

Först av allt, ett stort grattis till världens bästa mattelärare som blev pappa till lilla Juni (som för övrigt är ett av de sötaste namnen jag hört) igår! Här kan ni som vill lyssna lite på mr.Turners musik, Street Fighting Man heter bandet, och en del låtar är riktigt bra! 
Men jag saknar mr, Turner på våra lektioner, vi har en snällare version av Dolores Umbridge om ni frågar mig (jag vet att väldigt få håller med mig, men jag gillar verkligen inte henne. Sorry.).


Sedan tänkte jag uppmärksamma fyra stora händelser imorgon:

SPEX-FOTO -
Hermione Granger ska jag vara med kjol, knästrumpor, skjorta, väst och halsduk i Gryffindors färger. Funtar på att skriva ut ett Gryffindoremblem att sätta på västen också...
GEOGRAFIPROV- Som jag inte pluggat ett ögonblick till, och det påverkar vårat betyg... Något som alla IES gör tydligen, men inga andra. Jättekul, verkligen. Tack.
ANNA 20 ÅR! - Söta kaffefreaken Anna Thorell Stårsta fyller hela 20 år imorgon, det firas i The Stårsta House med tårta, presenter med mera.
TWILIGHT DVDN! - Släpps imorgon (om man inte har tur som somliga andra och får den hemskickad) och den lär väl gå på hela kvällen hos Stårstas gissar jag. Jag tänker dock inte köpa den, jag fyller ju år ganska snart och då känns det dumt att slösa pengar på en DVD jag lika gärna kan önska mig. (Dessutom har jag lagt ner pengar idag på present åt lillebror, men vad det är tänker jag inte skriva här!)

Jag som skulle gå och lägga mig tidigt...Hm. Well, jag har aldrig varit bra på det och jag får väl dricka kaffe eller något (jag har druckit en halv kopp kaffe med mjölk, och det var inte så äckligt som jag mindes det från när jag var liten)


Tusen tack och en massa pussar till Hanna som lånade ut sin kjol till mig, samt såg till att jag inte tappade bort mig helt i Viksjö!Losing it - NeverShoutNever

The Story Behind "Losing It"
 As Told By: Christofer Drew


"Once up a time...when I was sixteen years old I dated a girl.
She was beautiful and very experienced. I was in love about a week and a half into it.
Although I had never been in love I was certain. The months rolled on and we grew closer and closer.
We shared so many memories and laughs. I had never gotten past first base with a girl before...although; I found myself diving deeper and deeper into the sexual world.
Therefore, I grew more attached. About 9 months had past. We had spent so many amazing nights together, told each-other everything to know, and I had lost my virginity
to her shortly after the ninth month. I was absolutely certain that I wanted to spend forever in this love trance. But a rude awakening snapped me out of it.
One of my closest friends told me that she had slept with one of my "pals" from the tennis team in the last week. I was in disbelief until my "pal" confessed that it was fact.
As the days rolled on I found out the truth. She had slept with over 10 people during our relationship. I was mortified and heart-broken for the longest time.
From that day forward I wanted to write songs to bring people joy. To help people that were as miserable as I was.
The end."

-Christofer Drew(NSN)Tre skäl att älska våren.

- Solen och värmen! Faktumet att jag kunde gå ut i leggings och tunika på kvällen utan att frysa ihjäl gör mig så glad, när det blir ljusare ute blir det även ljusare inuti mig. Problemen känns plötsligt inte alls så jobbiga med sommar och sol inom räckhåll.

- Blommande växter! På min tomt trängs både några halvt uttorkade krokusar från påsken med tussilago, skott på körsbärsträden och doftande gräs (får se hur gott det doftar när pollensäsongen sätter igång...). I Kungsträdgården blommar träden för fullt, och att promenera förbi där med Ben & Jerrys i handen och vänner vid sin sida en ljummen vårkväll är bland det bästa som finns; det är alldeles rosa, fluffigt och somrigt.

- Glädjen. Jag tror inte att jag känner någon som ogillar våren, och att se massor av människor gå runt i shorts och solglasögon med ett leende på läpparna värmer nästan lika mycket som solen. Jag blir glad av solen, fjärilarna, blommorna, träden. Allt som lever igen, vintern känns så grå i jämförelse. Underbart.

Och såhär såg min eftermiddag ut;

mindreäntre
If ever your world starts crashing down
Whenever your world starts crashing down
Whenever your world starts crashing down
That's where you'll find me

God love your soul and your aching bones
Take a breath, take a step, meet me down below
Everyone's the same
our fingers to our toes
We just can't get it right
But we're on the road

If ever your will starts crashing down
Whenever your will starts crashing down
Whenever your will starts crashing down
That's when you find me
.

(finns bara en person som kan associera med iPoden, musiken och mindreäntre samtidigt)

Trädgårdsinredning

Jag var med mamma på både Ikea och Plantagen i helgen, och jag blir så sugen på att få inreda en lägenhet / ett hus och en trädgård helt själv, precis så som jag vill ha det (min moster ska flytta, så jag kanske ska höra om de vågar släppa in mig i sin nya lägenhet...eller inte). I sommar ska vi göra om en hel del på tomten, och jag har fått i princip fria händer när det gäller den lilla hörnan mellan syrénhäckarna (ni som varit på min tomt vet vart jag menar; under plommonträdet, nedanför altanen) att bestämma hur eventuella möbler ska se ut, vilka blommor vi ska ha där osv. (okej, mamma lär väl ha en del invändningar, men jag får i alla fall bestämma det mesta!)


Lite av min inspiration:
51 dagar kvar...

Sandvik

Jag har smält marshmallow i hårtopparna, jag luktar rök och grill och kallt som attan var det ute på bryggan.
Men en underbar kväll har jag i alla fall haft med korvgrillning vid Sandvik med i princip alla jag umgås med i skolan.
Fantastiskt fin kväll med solnedgång, isen på Mälaren har smält  helt och hållet och detta måste vi göra om, snart!


(Bilder kommer, som utlovat, på Facebook!)

Gymnasieval kanske inte var så tokigt i alla fall

Jag kom in på Rudbeck!
180 poäng är gränsen

Jag har 260.

46 platser.
Mellis och Pellis på media på Rudbeck?

YEAH!


Med sorg i hjärtat.

Jag vill inte sluta nian.


Låter det konstigt? Man borde, såhär två-tre månader innan skolavslutningen, längta ihjäl sig efter sommar och sol, spänningen inför ny skola, gymnasie, möjligheten att kunna anpassa sina studier efter intressen, allt sådan borde locka en nu. Och givetvis gör det det också, men jag vet inte hur jag ska klara mig utan IESJ. Ja, det ska erkännas att några av de jobbigaste händelserna i mitt liv ägt rum innanför skolans väggar, men det finns så mycket mer positiva minnen. För att bara nämna några ; Luciatåget, Alec och hans penna, "Don't play with your balls", Snook's uppträdande.

Jag kommer sakna att få ett leende från många underbara människor i min klass på morgonen.
Kommer sakna Alec och Calebs oändliga tjafs om Storbrittanien eller USA är bäst.
Kommer sakna att sitta i matsalen och se någon råka hälla ut mjölk nedför väggen och låtsas som att det regnar.
Jag kommer sakna tiderna när vi satt i cafét och spanade runt oss efter de snygga killarna som då var tre år äldre än oss.

Hade det inte varit för Engelska Skolan i Järfälla så hade jag inte varit den jag är idag, och jag skulle ha saknat något utan att riktigt veta vad.

YOU GUYS.


Jag kommer sakna er så himla mycket


Bredared är...
...en liten håla någon mil utanför Borås

...ibland enormt lugnt och skönt, ibland så tråkigt att man känner för att åka hem och aldrig komma tillbaka

...fyllt av djur; hästar, katter, hundar, småkryp, fasaner, rådjur, you name it

...perfekt för den som gillar att fota i naturen

...inte ett ställe jag skulle kunna tänka mig att bo påJag har inte gjort särskilt mycket där nere, gått promenader, shoppat lite (två par skor, klänning och hårsprej), skrivit en del på min pågående fanfic och lyssnat när min mamma skvallrar med sin...kusin? om min släkt.
Hur har er påsk varit? Har ni gjort något kul?
© Malin Rosendal 2009

Borås tur och retur.
Ipoden är laddad, kameran också, shorts, leggings och vantar slåss om plats i väskan (jag blir inte klok på vädret) och sängen (snart) bäddad.
Om en halvtimme åker jag med min familj iväg till Borås för att träffa släktingar, och jag önskar er allihopa en

GLAD PÅSK!


(P.S Gissa vems fötter de här sitter på?)

Babylon Heels från Iron Fist.
Så - fina.

6 April 2009
Detta är, enligt mig, en av världens sötaste bilder på Patricia, du ser så himla lycklig ut!RSS 2.0